Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
TM6 TM5 TM31

Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)

3.7 (9 ocen)

Składniki

  • 3 pieces dried soy bean curd, cut into pieces (3 cm - see Tip)
  • warm water, for soaking
  • 50 g vermicelli noodles, cut into lengths (approx.10 cm)
  • 150 - 200 g firm tofu, cut into slices (1 cm)
  • 150 - 200 g tempeh, cut into slices (1 cm)
  • 30 g vegetable oil, plus extra for shallow frying
  • 4 garlic cloves
  • 100 g brown onion, cut into quarters
  • 20 g small dried anchovies, rinsed (see Tip)
  • 100 g coconut milk
  • 100 g water
  • 20 g tamarind paste
  • 2 - 4 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
  • 2 - 4 fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices
  • 50 g carrot, cut into julienne
  • 50 g potato, cut into julienne
  • 200 g green beans, sliced diagonally
  • 150 g medium raw prawns, peeled
  • ½ tsp salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2312.9 kJ / 550.7 kcal
Białko
31.2 g
Węglowodany
24.3 g
Tłuszcz
34.7 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Błonnik
10.9 g
Sód
1208.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy