Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dou Sha (Red bean paste)
- 150 g dried adzuki beans
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 pandan leaf (see Tips)
- 180 g white sugar
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g white sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
- 1000 g water
- 2 tbsp white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 619.9 kJ / 147.6 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 141.4 mg
Alternatywne przepisy
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 dk
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 dk
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2h 35min
Wholemeal Mantou
1 Std.
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40min
Pandan chiffon cake
5h 15min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min
Soy milk
24 godz. 30 min
Homemade Soy Milk
35 Min
Homemade Pandan Kaya
55 dk