Urządzenia i Akcesoria
Dou sha bao (red bean paste buns)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
20 portions
Składniki
Dou Sha (Red bean paste)
-
dried adzuki beans150 g
-
water plus extra for soaking1000 g
-
pandan leaf (see Tips)1
-
white sugar180 g
Bao (Buns)
-
full cream milk200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
white sugar20 g
-
self-raising flour350 g
-
baking powder1 tsp
-
vegetable oil30 g
-
water1000 g
-
white vinegar2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
141.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
619.9 kJ /
147.6 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
27.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Pandan chiffon cake
5 godz. 15 min
Soy milk
24 godz. 30 min
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Ondeh-Ondeh Cupcakes
1 godz. 15 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 godz. 40 min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Homemade Soy Milk
35 min
Homemade Pandan Kaya
55 min