Urządzenia i Akcesoria
Dou sha bao (red bean paste buns)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
20 portions
Składniki
Dou Sha (Red bean paste)
-
dried adzuki beans150 g
-
water plus extra for soaking1000 g
-
pandan leaf (see Tips)1
-
white sugar180 g
Bao (Buns)
-
full cream milk200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
white sugar20 g
-
self-raising flour350 g
-
baking powder1 tsp
-
vegetable oil30 g
-
water1000 g
-
white vinegar2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
141.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
619.9 kJ /
147.6 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
27.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Kaya (coconut jam)
1 godz. 10 min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Soy milk
24 godz. 30 min
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Homemade Pandan Kaya
55 min