
Urządzenia i Akcesoria
Dou sha bao (red bean paste buns)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
20 portions
Składniki
Dou Sha (Red bean paste)
-
dried adzuki beans150 g
-
water plus extra for soaking1000 g
-
pandan leaf (see Tips)1
-
white sugar180 g
Bao (Buns)
-
full cream milk200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
white sugar20 g
-
self-raising flour350 g
-
baking powder1 tsp
-
vegetable oil30 g
-
water1000 g
-
white vinegar2 tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
147.6 kcal /
619.9 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
27.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
141.4 mg