![Sweet and Sour Pork Ribs Sweet and Sour Pork Ribs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2A20C8F3-970F-4E92-A898-FE5B7EE577D8/Derivates/8d73b8e6-bc93-4a7b-825c-60ed7ad28d33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pork ribs, cut in pieces (4 cm)
- 650 g water
- 20 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 40 g sugar
- 60 g black vinegar
- 80 g light soy sauce
- 80 g spring onion, cut in pieces (2 cm)
- 30 g fresh ginger slices
- 40 g garlic cloves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 348 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Braised Pork and Egg with Rice
45 Min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Spring onion pork ribs
1 Std.
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Steamed Pork Patty With Rice
25 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min