Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
1 łyżeczka masła klarowanego
-
6 kiełbas wieprzowych, wędzonych np. śląskich (ok. 500 g)
-
370 g mleka
-
150 g mąki pszennej
-
3 jajka, rozmiar L
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
977.8 mg
Białko
24.5 g
Kalorie
1459.8 kJ /
348.7 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
21.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 Min
Chlebek hot dog do odrywania
1 Std. 30 Min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 Min
Zapiekanka ziemniaczana
40 Min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Jajka po szkocku
1 Std. 25 Min
Kluski z czerstwych bułek
35 Min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 Min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 Min
Pastisio
1 Std. 10 Min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 Std. 10 Min