Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)

Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)

3.8 115 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 6 kiełbas wieprzowych, wędzonych np. śląskich (ok. 500 g)
  • 370 g mleka
  • 150 g mąki pszennej
  • 3 jajka, rozmiar L
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 348.7 kcal / 1459.8 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 21.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 977.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...