Linguine con polpette alla fiorentina

Linguine con polpette alla fiorentina

4.9 44 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Polpette alla fiorentina
  • 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 140 g di spinaci baby freschi
  • 3 spicchio di aglio
  • 85 g di pangrattato
  • 1 cucchiaio di cipolla in polvere
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 450 g di carne trita di manzo
  • 1 uovo, grande (63-73 g)
  • 1 cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 55 g di latte
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 85 g di cipolla a pezzi
  • 55 g di olio extravergine di oliva
  • olio extravergine di oliva per oliare
Linguine e sugo al pomodoro
  • 850 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 4 - 5 foglie di basilico fresco
  • 1250 g di acqua
  • 350 g di pasta secca tipo linguine
  • 4 - 5 foglie di basilico fresco lavate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 589 kcal / 2464 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...