Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 250 g di farina di mais bramata
- 1950 g di acqua
- ½ cucchiaio di sale grosso
- 10 g di olio extravergine di oliva
Spinaci filanti
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 125 g di formaggio Asiago a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
-
500
g di foglie di spinaci freschi, lavati
lub 500 g di spinaci in foglia surgelati - 50 g di cipolla a pezzi
- ½ spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale - 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Sód
- 2.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di spinaci
40 Min
Castagne sottovuoto
1 godz. 30 min
Torta salata bietole e uova
2 godz.
Gnocchi di pane alla barbabietola su crema allo zafferano
1 Std.
Frittata con cimette di cavolfiore e cozze
45 Min
Bocconcini di polenta e salsiccia al forno
1 godz. 25 min
Quiche di spinaci e arance di Sicilia
45 Min
Pasta fresca (vegan)
1ωρ. 10 λεπτ.
Mini quiche alle patate, radicchio e carciofi (vegan)
1 godz. 30 min
Frittata di bietole, patate e cipolla
55 dk
Frittata alle zucchine
40 Min
Spiedini di polpette alle zucchine
1 Std.