Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 200 g di fave fresche, sgranate (750 peso lordo) (vedere consigli)
- 30 g di cipollotto a pezzi
- 40 g di burro
- 320 g di riso Carnaroli
- 100 g di birra chiara
- 800 g di brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di formaggio primo sale a dadini (1 cm)
- 16 fiori edibili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2360 kJ / 564 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca e balsamico
30 Min
Risotto burrata e piselli
40 Min
Risotto spinaci e piselli
35p
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35p
Risotto ai carciofi
30 Min
Risotto con zucca Kabocha e salvia
35p
Penne con crema di limone e carciofi
30 Min
Pipette primaverili
45 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55p
Risotto alla curcuma e agretti
35p
Cassata siciliana (per 1 persona)
1 Std. 30 Min
Risotto con mele e funghi
40 Min