
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wołowa z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
borowików, suszonych10 g
-
woda ciepła, ilość do zalania grzybów
-
polędwicy wołowej w jednym kawałku (Ø ok. 5 cm)500 g
-
oleju1 łyżka
-
musztardy francuskiej2 łyżki
-
cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki50 g
-
suszonych pomidorów, w oleju nieodsączonych70 g
-
białego wina, wytrawnego150 g
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu wołowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki250 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego100 g
-
bobu, mrożonego uprzednio rozmrożonego200 g
-
soli (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
356.1 kcal /
1490.8 kJ
Białko
33.7 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
29.9 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska