Polędwica wołowa z warzywami

Polędwica wołowa z warzywami

4.1 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g borowików, suszonych
    10 g grzybów, suszonych, np. podgrzybków
  • woda ciepła, ilość do zalania grzybów
  • 500 g polędwicy wołowej w jednym kawałku (Ø ok. 5 cm)
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 50 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
  • 70 g suszonych pomidorów, w oleju nieodsączonych
  • 150 g białego wina, wytrawnego
  • 200 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu wołowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu, wołowego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona
  • 250 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 100 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 200 g bobu, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • ¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 356.1 kcal / 1490.8 kJ
Białko 33.7 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 29.9 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...