
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wołowa z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
10 g borowików, suszonych
-
woda ciepła, ilość do zalania grzybów
-
500 g polędwicy wołowej w jednym kawałku (Ø ok. 5 cm)
-
1 łyżka oleju
-
2 łyżki musztardy francuskiej
-
50 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
70 g suszonych pomidorów, w oleju nieodsączonych
-
150 g białego wina, wytrawnego
-
200 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu wołowego, wykonanego w TM
-
250 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
200 g bobu, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
356.1 kcal /
1490.8 kJ
Białko
33.7 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
29.9 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 godz.
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min