Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wołowa z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych, np. podgrzybków10 g borowików, suszonych
-
woda ciepła, ilość do zalania grzybów
-
500 g polędwicy wołowej w jednym kawałku (Ø ok. 5 cm)
-
1 łyżka oleju
-
2 łyżki musztardy francuskiej
-
50 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
70 g suszonych pomidorów, w oleju nieodsączonych
-
150 g białego wina, wytrawnego
-
200 g wody
-
1 kostka bulionu, wołowego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wołowego, wykonanego w TM
-
250 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
100 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
200 g bobu, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
¼ łyżeczki soli (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
33.7 g
Kalorie
1490.8 kJ /
356.1 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
29.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min