Polędwica wołowa z warzywami

Polędwica wołowa z warzywami

4.1 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • borowików, suszonych
    10 g
    10 g grzybów, suszonych, np. podgrzybków
  • woda ciepła, ilość do zalania grzybów
  • polędwicy wołowej w jednym kawałku (Ø ok. 5 cm)
    500 g
  • oleju
    1 łyżka
  • musztardy francuskiej
    2 łyżki
  • cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
    50 g
  • suszonych pomidorów, w oleju nieodsączonych
    70 g
  • białego wina, wytrawnego
    150 g
  • wody
    200 g
  • koncentratu bulionu wołowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu, wołowego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona
  • ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
    250 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    100 g
  • bobu, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    200 g
  • soli (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 356.1 kcal / 1490.8 kJ
Białko 33.7 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 29.9 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...