Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pęczek rzodkiewki, (ok. 180 g razem z liśćmi)
- 30 g sera parmezan
- 400 g wody
- 4 jajka
- 600 g ziemniaków, młodych, obranych, ugotowanych, pokrojonych 1,5 cm kawałki
- 25 g ziaren słonecznika, łuskanego
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 40 - 50 g oliwy z oliwek extra vergine
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1010.9 kJ / 241.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 Std.
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 Min
Sałatka ziemniaczana
50 Std.
Jajka faszerowane ziołami
45min
Sałatka z nowalijek w jogurtowym sosie
15min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 Min
Sałatka z serem
5 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50min
Zapiekanka ziemniaczana z cebulą
1h 10min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 Std.
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1h 20min
Kotlety z jajek
1 Std.