Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z młodych ziemniaków
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
1 pęczek rzodkiewki, czerwone (ok. 180 g razem z liśćmi)
-
30 g sera parmezan
-
400 g wody
-
4 jajka
-
600 g ziemniaków młodych, obranych, ugotowanych, pokrojonych 1,5 cm kawałki
-
25 g ziaren słonecznika łuskanego
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
40 - 50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.5 g
Kalorie
1010.9 kJ /
241.4 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
19.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1 godz. 5 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Sałatka z serem
5 min
Pieczarki nadziewane
1 godz.
Sałatka ziemniaczana
50 godz.
Sałatka Waldorf
15 min