
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry
- 2 ząbki czosnku
- 50 g octu balsamicznego
- 20 g oliwy z oliwek
- 15 g musztardy francuskiej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 250 g liści czerwonej kapusty bez twardych łodyg, pokrojonych na kawałki
- 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 1 sałata masłowa tylko liście, porwane na kawałki
- 100 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej wzdłuż w 1 cm plastry
- 150 g sera brie pokrojonego na kawałki
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 536 kcal / 2243 kJ
- Białko
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Węglowodany
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kakaowe tiramisu z chili
7 godz. 10 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Tortilla razowa z kurczakiem i warzywami
1 godz. 30 min
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 godz.
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Sałatka z kurczakiem
55 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Sałatka makaronowa z salami
35 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 min