Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą

Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą

4.0 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g octu balsamicznego
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 15 g musztardy francuskiej
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 250 g liści czerwonej kapusty bez twardych łodyg, pokrojonych na kawałki
  • 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 1 sałata masłowa tylko liście, porwane na kawałki
  • 100 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej wzdłuż w 1 cm plastry
  • 150 g sera brie pokrojonego na kawałki
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 536 kcal / 2243 kJ
Białko 41.8 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...