![Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f8b73dd0-87a3-4f56-be05-b1029994490e/Derivates/7a0ede56-9d38-467f-a70d-7555576fdb58.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g nasion kolendry
- 20 g ziaren pieprzu zielonego, marynowanego
- 2 ząbki czosnku
- 100 g oleju rzepakowego
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 4 piersi z kurczaka, bez kości, ze skórą (ok. 1200 g)
Pesto z jarmużu z bryndzą
- 30 g orzechów nerkowca
- 30 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
- 60 g jarmużu, bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 90 - 120 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 120 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3731.1 kJ / 891.2 kcal
- Białko
- 66.3 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 66.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla razowa z kurczakiem i warzywami
1 Std. 30 Min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 Min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 Min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1h 5min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 Min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1h
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min