Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą

Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą

4.3 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
4 porcje

Składniki

  • nasion kolendry
    20 g
  • ziaren pieprzu zielonego marynowanego
    20 g
    15 g ziaren pieprzu zielonego, suszonego
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju rzepakowego
    100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    50 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • piersi z kurczaka, bez kości ze skórą (ok. 1200 g)
    4
    4 piersi z kurczaka z pierwszą kością skrzydłową, ze skórą, (supreme, ok. 1200 g)
Pesto z jarmużu z bryndzą
  • orzechów nerkowca
    30 g
  • orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
    30 g
  • jarmużu bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
    60 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
    90 - 120 g
  • bryndzy pokrojonej na kawałki
    120 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • wody
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 891.2 kcal / 3731.1 kJ
Białko 66.3 g
Tłuszcz 66.6 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1108.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...