Urządzenia i Akcesoria
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
4 porcje
Składniki
-
20 g nasion kolendry
-
15 g ziaren pieprzu zielonego, suszonego20 g ziaren pieprzu zielonego marynowanego
-
2 ząbki czosnku
-
100 g oleju rzepakowego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
4 piersi z kurczaka z pierwszą kością skrzydłową, ze skórą, (supreme, ok. 1200 g)4 piersi z kurczaka, bez kości ze skórą (ok. 1200 g)
Pesto z jarmużu z bryndzą
-
30 g orzechów nerkowca
-
30 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
60 g jarmużu bez zdrewniałych części, pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
90 - 120 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
120 g bryndzy pokrojonej na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
1000 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1108.8 mg
Białko
66.3 g
Kalorie
3731.1 kJ /
891.2 kcal
Tłuszcz
66.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1hod. 20min.
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1hod.
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1hod.
Żeberka po meksykańsku
15hod. 10min.
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1hod. 20min.
Kurczak z warzywami, ryżem basmati i sosem z nerkowców
1hod.
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1hod. 15min.
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45min.
Polędwica wołowa z warzywami
50min.
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40min.
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55min.
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40min.