Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 150 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych, np. karpia, sielawy, płoci, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
- 30 g bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 20 g masła
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- woda, do gotowania makaronu
- sól, do gotowania makaronu
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 13774.6 kJ / 3290 kcal
- Białko
- 167.8 g
- Węglowodany
- 327.1 g
- Tłuszcz
- 153.4 g
- Błonnik
- 21.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1h
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30min
Cebule faszerowane wątróbką
1h 55min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1h
Pasztet z ryb słodkowodnych
16u. 15min
Pilaw cielęcy
1h 45 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1h 20 min
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
1h 20 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min