Urządzenia i Akcesoria
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
30 g cebuli
-
150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych np. karpia, sielawy, płoci, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
-
30 g bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
20 g masła
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
167.8 g
Kalorie
13774.6 kJ /
3290 kcal
Tłuszcz
153.4 g
Błonnik
21.4 g
Węglowodany
327.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 godz. 20 min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 godz.
Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)
35 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 min
Burger rybny z krewetkami
40 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Kaszubskie kotlety rybne
35 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 godz. 10 min