Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym

Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym

4.3 32 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 350 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 30 g cebuli
  • 150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych np. karpia, sielawy, płoci, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
  • 30 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 20 g masła
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • woda do gotowania makaronu
  • sól do gotowania makaronu
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 4 porcje

Białko 167.8 g
Kalorie 13774.6 kJ / 3290 kcal
Tłuszcz 153.4 g
Błonnik 21.4 g
Węglowodany 327.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...