
Urządzenia i Akcesoria
Ekspresowy chleb bezglutenowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
26 kromek
Składniki
-
2 białka
-
4 - 6 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
350 g wody
-
1 łyżka octu
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i blatu
-
1 łyżeczka cukru
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
450 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
-
50 g mąki gryczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia chleba
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
2.5 g
Kalorie
314.5 kJ /
75.1 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIECZYWO
9 Przepisów
Polska
Polska