Ekspresowy chleb bezglutenowy

Ekspresowy chleb bezglutenowy

4.5 339 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
26 kromek

Składniki

  • 2 białka
  • 4 - 6 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 350 g wody
  • 1 łyżka octu
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i blatu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 40 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 450 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
  • 50 g mąki gryczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia chleba
  • 1 łyżeczka soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Białko 2.5 g
Kalorie 314.5 kJ / 75.1 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...