
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 białka
- 4 - 6 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 350 g wody
- 1 łyżka octu
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i blatu
- 1 łyżeczka cukru
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 450 g miksu mąk bezglutenowych do wypieku chleba, Schär Mix B®
- 50 g mąki gryczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia chleba
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 314.5 kJ / 75.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1h 30min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 Std.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min