Urządzenia i Akcesoria
Ekspresowy chleb bezglutenowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
26 kromek
Składniki
-
2 białka
-
4 - 6 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
350 g wody
-
1 łyżka octu
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego i blatu
-
1 łyżeczka cukru
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
450 g miks mąk bezglutenowych do wypieku chleba Schär Mix B®
-
50 g mąki gryczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia chleba
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
2.5 g
Kalorie
314.5 kJ /
75.1 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIECZYWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10 phút
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96h 20 phút
Bezglutenowe bułki
1h 15 phút
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45 phút
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30 phút
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 phút
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 phút
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30 phút
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45 phút
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1h 30 phút
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50 phút