
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
wody260 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
mąki pszennej500 g
-
soli1 łyżeczka
Wierzch
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy40 - 50 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście3 gałązki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
filetów z anchois, w oleju odsączonych80 - 100 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół10
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
208.1 kcal /
870.6 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
33.7 g
Błonnik
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Focaccia
2 godz. 50 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1 godz. 55 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.