Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois

Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois

4.5 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 260 g wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
Wierzch
  • 40 - 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 80 - 100 g filetów z anchois, w oleju odsączonych
  • 10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 7.4 g
Kalorie 870.6 kJ / 208.1 kcal
Tłuszcz 5.7 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 33.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...