Urządzenia i Akcesoria
Brownie z czerwonej fasoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 kawałków
Składniki
-
100 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
20 g siemienia lnianego brązowego
-
60 g wody
-
170 - 180 g cukru trzcinowego
-
440 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej, opłukanej
-
70 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 - 2 szczypty soli
-
60 - 70 g żurawiny, suszonej
-
cukier puder do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
211.8 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
824.2 kJ /
197 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
28.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGAŃSKA KUCHNIA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 Std. 30 Min
Tofurnik z mango i limonką
3 Std. 40 Min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 Min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z nasionami chia
1 Std. 15 Min
Gofry owsiane
45 Min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 Std.
Ciasto z batatów
1 Std. 50 Min
Brownie fasolowo-gryczane
1 Std.
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 Std. 30 Min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 Std.
Ciasto marchewkowe
2 Std. 15 Min
Owsiane brownie z mango
1 Std.