Wersje kompatybilne
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, bez cukru, pokrojonej na kawałki
- 100 g wiórków kokosowych
- 70 - 90 g ksylitolu (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 576.6 kJ / 137.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciastka owsiane z czekoladą
35 Min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 Std. 30 Min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35 Min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 Min
Jaglane batony z migdałami
4 Std. 20 Min
Ciastka na myślenie
45 Min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 Std.
Owsiane kulki z kokosem i miodem
25 Min
Wegańskie ciastka bananowe
1 Std. 5 Min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 Min
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2 Std. 30 Min
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1 Std. 15 Min