
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z prażonego słonecznika
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
12 liści bazylii, świeżej
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
200 g słonecznika łuskanego
-
120 g suszonych pomidorów w oliwie
-
5 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki miodu
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 - 50 g wody mineralnej, niegazowanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 6 porcji
Kalorie
1446.9 kcal /
6057.8 kJ
Białko
55.9 g
Tłuszcz
109.3 g
Węglowodany
82.6 g
Błonnik
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON GRILLOWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Pasta z oliwek
5 min
Pasta śródziemnomorska
15 min