Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju
- 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 200 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona - 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 200 g ziołowego serka topionego, pokrojonego na kawałki
- szczypiorek, świeży, posiekany, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2619 kJ / 625 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Zupa gołąbkowa
55min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 min
Zupa z kurczaka
30 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa à la pizza
50min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30 min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1h 10min