Urządzenia i Akcesoria
Zupa serowa z porem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
200 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
200 g ziołowego serka topionego pokrojonego na kawałki
-
szczypiorek, świeży posiekany, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
33 g
Kalorie
2619 kJ /
625 kcal
Tłuszcz
53 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1 godz. 10 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa z kurczaka
30 min
Zupa à la pizza
50 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min