Urządzenia i Akcesoria
Zupa fasolowa z pulpecikami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 ¼ łyżeczki cząbru, suszonego
-
450 - 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, pokrojonej w 3 cm kawałki
-
250 g włoszczyzny (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawałki
-
30 g masła
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
800 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
240 g białej fasoli, z puszki wypłukanej i odsączonej z zalewy
-
2 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno posiekanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22 g
Kalorie
1690 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Krupnik
40 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Krupnik z grzybami
45 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kapuśniak
50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min