Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 1 ¼ łyżeczki cząbru, suszonego
- 450 - 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, pokrojonej w 3 cm kawałki
- 250 g włoszczyzny (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawałki
- 30 g masła
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1 cm kostkę
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 240 g białej fasoli, z puszki, wypłukanej i odsączonej z zalewy
- 2 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno posiekanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1690 kJ / 403 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Kapuśniak
50min
Minestrone z kurczakiem
50min
Zupa z kiszonych ogórków
45 Min
Krupnik
40 min
Zupa grochowa
1h
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Zupa szczawiowa
35min