Urządzenia i Akcesoria
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
10 g oleju
-
300 g kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
600 g kapusty kiszonej odciśniętej, pokrojonej na mniejsze kawałki
-
10 g grzybów, suszonych np. podgrzybków
-
2 liście laurowe, suszone
-
5 owoców jałowca
-
1 łyżeczka kminku
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
20 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 2,5-3 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1163.8 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
866.9 kJ /
207.1 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE MENU
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
40 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Łazanki
1 godz.
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Fasolka po bretońsku na szybko
35 min
Leczo
40 min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Bigos
1 godz. 30 min
Kotlety mielone
30 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min