Bigos z kiełbasą i ziemniakami
TM6

Bigos z kiełbasą i ziemniakami

4.5 (381 ocen)

Składniki

  • 10 g oleju
  • 300 g kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 600 g kapusty kiszonej, odciśniętej, pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 1000 g wody
  • 20 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
  • 10 g grzybów, suszonych, np. podgrzybków
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 5 owoców jałowca
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych w 2,5-3 cm kostkę

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
866.9 kJ / 207.1 kcal
Białko
12.8 g
Węglowodany
20.6 g
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
4.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy