Gulasz z drobiowych serc i pieczarek

Gulasz z drobiowych serc i pieczarek

4.7 819 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 2 czubate łyżki masła klarowanego
  • 500 g serc drobiowych opłukanych, oczyszczonych, przekrojonych na pół
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g mleka
  • 75 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 - 2 łyżki mąki pszennej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 25.6 g
Kalorie 1335 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...