Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 czubate łyżki masła klarowanego
- 500 g serc drobiowych, opłukanych, oczyszczonych, przekrojonych na pół
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 300 g pieczarek, pokrojonych w 2 mm plastry
- 800 g wody
- 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 4 liście laurowe, suszone
- 8 ziaren ziela angielskiego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g mleka
- 75 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 - 2 łyżki mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Boeuf Stroganow
1 Std. 10 Min
Żeberka w kapuście
2h 10 min
Gulasz poleszucki
1 Std. 15 Min
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3h
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1h 55min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1h 30 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Kotlety z wątróbki
35 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 Std. 40 Min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Flaczki wołowe
2sa 35 dk