Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym

Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym

4.1 190 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 500 g warzyw, mieszanych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 110 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 3 żółtka (patrz wskazówka)
  • 250 g mleka
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 280 kcal / 1171 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...