
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 500 g warzyw, mieszanych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 110 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 3 żółtka (patrz wskazówka)
- 250 g mleka
- 20 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 Std. 30 Min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 Std. 20 Min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2h 45min
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1 Std. 50 Min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min
Kotleciki z marchewki
1 Std. 20 Min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1h
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 Min