Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym

Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym

4.0 185 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
    20 g
  • warzyw, mieszanych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    500 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    110 g
  • żółtka (patrz wskazówka)
    3
  • mleka
    250 g
  • mąki pszennej
    20 g
  • soli
    1 szczypta
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 280 kcal / 1171 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...