
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
- 500 g warzyw, mieszanych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 110 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 3 żółtka (patrz wskazówka)
- 250 g mleka
- 20 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Kotleciki z marchewki
1 Std. 20 Min
Zapiekanka z ziemniakami i makaronem
1 godz. 30 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 Std.
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 Std.
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 Min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 Std.
Zapiekanka z kalafiora
55min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 Std.
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 Std. 10 Min