
Urządzenia i Akcesoria
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
500 g warzyw, mieszanych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
110 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
3 żółtka (patrz wskazówka)
-
250 g mleka
-
20 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
280 kcal /
1171 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini tarty z porem
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
40 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min