Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
TM6 TM5

Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym

4.1 (178 ocen)

Składniki

  • 20 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 500 g warzyw, mieszanych, ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 110 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 3 żółtka (patrz wskazówka)
  • 250 g mleka
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1171 kJ / 280 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy