
Urządzenia i Akcesoria
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego20 g
-
warzyw, mieszanych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki110 g
-
żółtka (patrz wskazówka)3
-
mleka250 g
-
mąki pszennej20 g
-
soli1 szczypta
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
280 kcal /
1171 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska