
Urządzenia i Akcesoria
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
masła20 g
-
pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry700 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
białego wina, wytrawnego60 g
-
omułków, świeżych, oczyszczonych w muszlach (patrz wskazówka)800 g
-
małży sercówek, świeżych oczyszczonych, w muszlach (patrz wskazówka)500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
pieprzu białego, mielonego3 szczypty
-
bagietka do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.8 kcal /
1108.8 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
38.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
748.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Tatar z łososia
10 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Makaron z krewetkami i porem
30 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Risotto z krewetkami
45 min