Urządzenia i Akcesoria
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
Składniki
-
20 g masła
-
700 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
800 g omułków, świeżych, oczyszczonych w muszlach (patrz wskazówka)
-
500 g małży sercówek, świeżych oczyszczonych, w muszlach (patrz wskazówka)
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
bagietka do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Mule w sosie winno-porowym
25 min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 godz. 35 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz.
Tatar z chrzanem
1 godz. 20 min
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min