Bûche glacée menthe-chocolat

Bûche glacée menthe-chocolat

4.6 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 17 godz.
12 parts

Składniki

La glace à la menthe (la veille)
  • de lait
    300 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    75 g
  • feuilles de menthe
    15
  • jaunes d'œufs
    3
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de colorant alimentaire en poudre vert
    1 ½ pointe de couteau
La glace au chocolat (la veille)
  • de lait
    300 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    75 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    150 g
Le glaçage miroir (le jour même)
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    4
  • d'eau
    80 g
  • de sucre en poudre
    250 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    160 g
  • de cacao en poudre
    80 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 340.5 kcal / 1423.1 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...