Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 100 g de farine de blé
- 20 g de poudre d'amande
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 260.8 kJ / 62.2 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Pommes duchesse
1h
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Rochers coco
30min
Pain de mie
3h 20min
Rochers coco
40min
Meringues à aromatiser
3 Std. 30 Min
Langues de chat à la vanille
15min
Chouquettes
1h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Palets bretons
2h
Brioche "super bonne"
3 Std.
Meringue classique
3 Std. 25 Min