Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 100 g de farine de blé
- 20 g de poudre d'amande
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 260.8 kJ / 62.2 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Sablés nantais
2 godz. 40 min
Rochers coco
40min
Rochers coco
30 Min
Pommes duchesse
1h
Tuiles aux amandes
25 Min
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1 Std. 45 Min
Financiers à la noisette
25 Min
Petits oursons guimauve-chocolat
4 Std.
Chouquettes
1h
Langues de chat à la vanille
15 Min
Brioche "super bonne"
3h
Sablés bretons
50 Min