Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g de fraises
- 100 g de sucre roux
- 6 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1582 kJ / 378 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12 godz. 30 min
Verrine chocolat au lait-cerise
2 godz. 10 min
Soufflés façon tiramisu
25min
Crème brûlée au champagne
2h 25 min
Verrine fraise-chocolat blanc
1h 45min
Mousse meringuée au pamplemousse
12 Std.
Verrine crabe-ananas, sauce avocat-coco
20min
Crème brûlée à la Passion
3h 45min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30min
Crème vanille aux fruits exotiques
2 godz. 15 min
Minicheesecakes au chocolat blanc
4 Std. 45 Min
Crème brûlée à la cardamome
1 godz. 10 min