Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g de fraises
- 100 g de sucre roux
- 6 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1582 kJ / 378 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
Alternatywne przepisy
Mousse vanille-pomme
7 Std.
Petites mousses Passion
4h 25 min
Sabayon de fruits exotiques
30 Min
Mousse de fraise
4sa 15 dk
Crème brûlée à la cardamome
1h 10min
Mousse au chocolat fruitée
50 Min
Crème brûlée à la Passion
3 Std. 45 Min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2 godz. 30 min
Cheesecakes en verrine
3u. 5min
Pannacotta au yaourt de lait de chèvre et coulis de framboise
3 Std. 20 Min
Riz au lait au coulis de framboises
50 Min
Verrine fraise-chocolat blanc
1 Std. 45 Min