Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 200 g de lait
- 125 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille
- 50 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 50 g de farine de blé
- 15 g de cacao en poudre non sucré
- 50 g de beurre doux
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 2 c. à soupe de rhum
Le jour même
- beurre doux, pour les moules
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 557.7 kJ / 133.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Flan à la pistache
30min
Crème brûlée au chocolat
3 Std. 15 Min
Crème brûlée au champagne et biscuits roses de Reims
3 Std.
Cannelés au pamplemousse
12h
Minicannelés au chocolat
13h
Brioche au chocolat
5h 15min
Flan individuel à la vanille
50min
Compote de kiwi à la vanille
2h 30min
Crumble banane, coco et pain d'épices
55 Min
Rochers coco-banane
45min
Galette briochée aux pépites de chocolat
4h 50min
Gâteau battu
3 Std.