Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 200 g de lait
- 125 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille
- 50 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 50 g de farine de blé
- 15 g de cacao en poudre non sucré
- 50 g de beurre doux
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 2 c. à soupe de rhum
Le jour même
- beurre doux, pour les moules
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 557.7 kJ / 133.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4h 50min
Charlotte au chocolat
6h 20min
Charlotte au café façon tiramisu
12 Std. 45 Min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Truffes au chocolat blanc
1 godz. 35 min
Rochers coco
20 Min
Cake au jambon cru sans gluten
55 min
Minicannelés au chocolat
13h
Biscuits aux épices et au miel
3 godz. 40 min
Pain d'épices surprise
24h
Bouchées aux trois chocolats
2h 30min
Moelleux au mascarpone et caramel
35 Min