Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La confiture de fraises
- 300 g de fraises, coupées en deux
- 200 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de jus de citron
La pâte
- 150 g de beurre doux mou
- 200 g de sucre de canne
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 300 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
Façonnage
- 100 g de fraises coupées en deux
- 1 œuf battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3053.3 kJ / 730.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 107.2 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte de pommes de terre au cantal
1h 30min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1h 10 min
Tourtière aux pruneaux
55 min
Financiers aux cerises
1h
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Crème brûlée à la Passion
3h 45min
Tatin de poire au caramel
1h 10 min
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Flaugnarde aux poires
50 min
Gâteau fondant aux noix
40 min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min