Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les coques en chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
La garniture du dôme
- 150 g de mascarpone
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- le jus d'un citron jaune
- 200 g de coulis de framboises
- 15 biscuits sablés au beurre de petit diamètre (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 680.3 kJ / 162.8 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Mousse vanille-pomme
7 Std.
Mignardises à la mousse de fruit
7h 45min
Tarte au citron destructurée
20 Min
Entremets à la mousse de cassis
12 Std.
Crémeux aux noisettes
1 Std. 45 Min
Coupelles de chocolat
2sa 45 dk
Sphère chocolat-mandarine
12 Std.
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12 Std.
Pannacotta aux 3 chocolats
2 godz. 30 min
Entremets aux fraises de Plougastel
5sa
Choux vanille-framboise
2 godz. 30 min
Mini-bavarois chocolat et framboise
4sa 15 dk