Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compote de pommes
- 350 g de pommes à cuire, coupées en morceaux
- 20 g de beurre demi-sel
Le caramel au beurre salé
- 20 g de beurre demi-sel
- 40 g de sucre roux
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
La mousse à la vanille
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 10 g de sucre glace maison
- 2 jaunes d'œufs
- 30 g de sucre en poudre
- 200 g de mascarpone
- 1 pointe de couteau de vanille Bourbon en poudre
Le croustillant
- 60 g de biscuits sablés au beurre, type sablés bretons
- 60 g de noisettes décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1505.9 kJ / 362 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Tarte au citron destructurée
20 Min
Mini-bavarois chocolat et framboise
4h 15min
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4h
Verrines choco-caramel-speculoos
3 godz. 40 min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30min
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3h 50min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Pannacotta aux 3 chocolats
2 Std. 30 Min
Verrine à la pomme
30min
Tarte au citron destructurée
20 Min
Délice pomme-speculoos
12h