Rolada z indyka z brokułami i fetą
TM6 TM5

Rolada z indyka z brokułami i fetą

4.7 (181 ocen)

Składniki

  • 1200 g wody
  • 200 - 250 g różyczek brokułu
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 30 g oleju
  • 60 - 80 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
  • 20 - 40 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • ½ - 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
  • 1 filet z piersi indyka, bez skóry i kości (1000-1500 g)
  • 150 g szynki serrano, w plastrach
    lub 150 g szynki szwarcwaldzkiej, w plastrach
  • 10 suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1787.8 kJ / 427 kcal
Białko
52.3 g
Węglowodany
16.8 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
4 g
Sód
710.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy