Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 15 g oleju
- 400 g dyni piżmowej, pokrojonej na kawałki
- 100 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 60 g orzechów nerkowca
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
- 700 - 750 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 697 kJ / 166 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z brokułu z grzankami
45min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1h 5min
Zupa krem z pomidorów
40min
Zupa krem z buraków
45min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
50min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1h
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 Std. 40 Min
Zupa krem z dyni z curry
35min
Zupa krem z dyni z gruszką
55min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min