Imbirowy krem z dyni piżmowej

Imbirowy krem z dyni piżmowej

3.9 112 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 15 g oleju
  • 400 g dyni piżmowej pokrojonej na kawałki
  • 100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 60 g orzechów nerkowca
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • 700 - 750 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 5 g
Kalorie 697 kJ / 166 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...