Urządzenia i Akcesoria
Imbirowy krem z dyni piżmowej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
15 g oleju
-
400 g dyni piżmowej pokrojonej na kawałki
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
60 g orzechów nerkowca
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
700 - 750 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
697 kJ /
166 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1 godz. 5 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa krem z buraków
45 min
Zupa krem z dyni z curry
35 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min