Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile de tournesol
- 2 œufs
- 120 g de miel d'acacia
- 100 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 50 g d'épinards frais
- beurre, pour le moule
- 500 g d'eau
- kiwis, coupés en rondelles, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 843.1 kJ / 201.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 216.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de petits pois et sauce au fromage
45min
Flan de patate douce
40min
Pudding au riz noir
1 godz. 15 min
Plumcake vapeur à la carotte
1 godz.
Purée de chou à la châtaigne
25min
Gâteau poire et porto à la vapeur
45min
Flans vapeur aux épinards
40min
Gâteau vapeur à l'orange
40min
Galettes d'avoine, légumes à la sicilienne
1 godz. 10 min
Omelette soufflée, petits pois et menthe
40min
Flan de butternut au citron
50min
Terrine de potimarron aux noisettes
4 Std. 30 Min