Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile de tournesol
- 2 œufs
- 120 g de miel d'acacia
- 100 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 50 g d'épinards frais
- beurre, pour le moule
- 500 g d'eau
- kiwis, coupés en rondelles, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 843.1 kJ / 201.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 216.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yaourt au lait de chèvre
13 Std.
Couronne de pomme de terre à la vapeur
50 Min
Flans vapeur aux épinards
40min
Yaourt de soja
12h 15min
Crème brûlée à la carotte
3h 25min
Yaourt de soja
12h 15min
Cake à la betterave et aux fruits secs
1 Std. 35 Min
Biscuits secs polenta et abricots secs sans sucre ajouté
25 Min
Gâteau pomme de terre-chocolat
1h 10min
Tarta de calabaza (Tartelette au potiron)
1h 5min
Faire sauter 200 g de carottes en bâtonnets
15 Min
Gâteau à la patate douce, à l'orange et aux épices
2 godz. 20 min