
Urządzenia i Akcesoria
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Paprykowa kwaśna śmietana
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli½ łyżeczki
Meksykańska zupa z batatami i fasolą
-
batatów pokrojonych w 3-4 cm kostkę330 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 3 mm plastry150 g
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
kurkumy, mielonej (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu70 - 100 g
-
białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy300 g
-
kolendra, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
288.8 kcal /
1209 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1h 15min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35min
Włoska zupa z kiełbasą i makaronem orzo
35min
Zupa z orzeszków ziemnych
40min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1h
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40min
Zupa grochowa z chorizo
45min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50min