Urządzenia i Akcesoria
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Paprykowa kwaśna śmietana
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
Meksykańska zupa z batatami i fasolą
-
330 g batatów pokrojonych w 3-4 cm kostkę
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
150 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 3 mm plastry
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
-
1 ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
70 - 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
300 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej z zalewy300 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
kolendra, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17 g
Kalorie
1209 kJ /
288.8 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min
Zupa grochowa z chorizo
45 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Zupa z batatów z pastą curry
25 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1 godz.
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min