
Urządzenia i Akcesoria
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Paprykowa kwaśna śmietana
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
soli½ łyżeczki
Meksykańska zupa z batatami i fasolą
-
batatów pokrojonych w 3-4 cm kostkę330 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 3 mm plastry150 g
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
kurkumy, mielonej (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu70 - 100 g
-
białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy300 g
-
kolendra, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
288.8 kcal /
1209 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska