Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo

Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo

4.1 383 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Paprykowa kwaśna śmietana
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    10 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Meksykańska zupa z batatami i fasolą
  • batatów pokrojonych w 3-4 cm kostkę
    330 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ząbki czosnku
    2
  • kiełbasy chorizo pokrojonej w 3 mm plastry
    150 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • kurkumy, mielonej (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 ½ łyżeczki
    1 ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    70 - 100 g
  • białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
    300 g
    300 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej z zalewy
  • kolendra, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 288.8 kcal / 1209 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...