Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre
- 2 pommes, détaillées en dés
- 80 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 2 œufs
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 pincée de sel
- 30 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1653.8 kJ / 397 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 87 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le milhassou
2 Std.
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 Std.
Gratin poire-banane
55min
Paris-Deauville
12u.
Flan pomme-cannelle
45min
Crousti-moelleux aux pommes
1 Std.
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min
Moelleux poire-noisette
45min
Far aux pommes
1 Std.
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Flaugnarde aux poires
50 Min
Cuajada aux abricots
50 Min