Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 500 g de lait
- 120 g de fécule de maïs
- 120 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 30 framboises fraîches ou surgelées
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1296.6 kJ / 310 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 78.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de poire aux amandes
45min
Paris-Deauville
12 godz.
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Poires duchesse
12u. 25min
Petits flans à la ricotta et aux fruits rouges
45min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Cuajada aux abricots
50min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1h
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Pasteras aux pommes
25min
Far aux pommes
1h
Flaugnarde aux poires
50min