Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le plat à gratin
- 120 g de farine de blé
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de lait entier
- 5 abricots frais, dénoyautés et coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1277.3 kJ / 304.5 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 68.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake à l'abricot
50min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1sa 10 dk
Clafoutis aux abricots
55min
Far aux pommes
1h
Gâteau de ménage
2h 45min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1sa 10 dk
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Cuajada aux abricots
50min