Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le plat à gratin
- 120 g de farine de blé
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de lait entier
- 5 abricots frais, dénoyautés et coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1277.3 kJ / 304.5 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 68.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couronne à la pomme et au citron
50min
Flan pomme-cannelle
45min
Cuajada aux abricots
50min
Moelleux poire-noisette
45min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1 Std. 10 Min
Moelleux aux pommes
1h
Gâteau super pomme
55min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Far aux pommes
1h
Flaugnarde aux poires
50min
Cake aux pommes
1h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min