Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre demi-sel mou, et un peu pour les moules
- 180 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 abricots frais, détaillés en dés (150 g env.)
- 2 pêches blanches, détaillées en dés (150 g env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1377 kJ / 329 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrés gourmands aux abricots
3 Std.
Moelleux aux pommes
50min
Gratin d'abricots façon frangipane
55 min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Financiers minute miel et framboises
35min
Gâteau aux pêches
55 min
Cake à l'abricot
50min
Moelleux poire-noisette
45min
Moelleux aux pommes
1 godz.
Muffins gourmands aux myrtilles
35min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 godz.
Crousti-moelleux aux pommes
1 godz.