Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre doux, froid et coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre doux
- 1200 g de poires, coupées en deux dans la longueur
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1498 kJ / 358.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5min
Tarte aux champignons et aux marrons
1 Std. 30 Min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Tarte tatin
1h
Tarte aux noix
3h
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 Std. 30 Min
Tarte Tatin au gingembre
1h 40min
Financier à la Passion
35min
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min