Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre doux, froid et coupé en morceaux
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre doux
- 1200 g de poires, coupées en deux dans la longueur
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1498 kJ / 358.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tarte Tatin au gingembre
1 Std. 40 Min
Sablés aux fraises
1h
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Tartelettes aux poires caramélisées
2h 15 min.
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Gâteau basqu'ô fraises
1h 45min
Amandine aux abricots
1h 30min
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5min
Tarte poire-chocolat
55min