Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de fromage de chèvre sec, coupé en morceaux
- 50 g d'olives noires dénoyautées
- 60 g de beurre mou, en morceaux
- 1 œuf
- 150 g de farine
- 1 c. à café rase de levure chimique (½ sachet)
- 60 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 511 kJ / 123 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Fougasse aux olives
2 Std. 50 Min
Biscuits à la moutarde à l'ancienne
1h 20 min
Biscuits au comté
1h
Boulettes chèvre-herbes, brebis-graines
30min
Sablés à l'emmental et au carvi
2h 20min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1h 20 min
Muffins pomme-camembert
55min
Minicakes au pesto et aux pignons
40min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Madeleines jambon-comté
1h 35 min