Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g de sucre, en morceaux
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 50 g de jus de citron
- 300 g de yaourt à la grecque à 0 % m.g.
- 3 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 70 kJ / 16 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Menu veggie - Mousse au chocolat blanc et au citron
4 godz. 20 min
Crémeux citron et framboises
2 Std. 30 Min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35 Min
Mousse de fraise
4 Std. 15 Min
Pannacottas aux épices
4h 30min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55 Min
Yaourt glacé façon stracciatella
6 Std. 10 Min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Parfait glacé au chocolat
12sa 20 dk
Crèmes dessert coco et coulis de framboise
2h 45min
Menu express - Mousse de fraises au mascarpone
25 min
Mousse de fraises et framboises
20min