Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki400 g
-
bułki tartej20 g
-
jajko1
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ¼ łyżeczki
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
pora pokrojonego na 2 mm plastry70 g
-
wody800 g
-
różyczek kalafiora (3-4 cm)250 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę150 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
warzyw, mieszanych świeżych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na 4-5 cm kawałki400 - 450 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
koperku, świeżego drobno posiekanego10 g
-
chrzanu, tartego30 - 50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
346.5 kcal /
1450.7 kJ
Białko
30.3 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
25.8 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
814.8 mg