Wątróbka z cebulą i jabłkiem
TM6

Wątróbka z cebulą i jabłkiem

4.2 (1.1K ocen)

Składniki

  • 300 g wątróbek drobiowych, pokrojonych na 7 cm kawałki
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 50 g oleju
  • 150 g wody
  • 80 g cebuli, pokrojonej w piórka
  • 100 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kawałki
  • 60 g białego wina, półwytrawnego
  • 20 g masła
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 3 ziarna ziela angielskiego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1186 kJ / 283.3 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
6.8 g
Tłuszcz
21.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Błonnik
1.5 g
Sód
261.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy