
Urządzenia i Akcesoria
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
wątróbek drobiowych pokrojonych na 7 cm kawałki300 g
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
oleju50 g
-
wody150 g
-
cebuli pokrojonej w piórka80 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kawałki100 g
-
białego wina, półwytrawnego60 g
-
masła20 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego1 gałązka
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
283.3 kcal /
1186 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
6.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
261.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min