Urządzenia i Akcesoria
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 g wątróbek drobiowych pokrojonych na 7 cm kawałki
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
50 g oleju
-
150 g wody
-
80 g cebuli pokrojonej w piórka
-
100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kawałki
-
60 g białego wina, półwytrawnego
-
20 g masła
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
3 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
261.8 mg
Białko
15 g
Kalorie
1186 kJ /
283.3 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 20 Min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 Min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 Min
Golonka w sosie piwnym
2 Std. 20 Min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 Std. 25 Min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 20 Min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min
Bigos podhalański
1 Std. 40 Min
Wieprzowina z pieczarkami w sosie własnym i surówka z kalafiora
45 Min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 Std. 40 Min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 Min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 Std. 30 Min