Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wątróbek drobiowych, pokrojonych na 7 cm kawałki
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 50 g oleju
- 150 g wody
- 80 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 100 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kawałki
- 60 g białego wina, półwytrawnego
- 20 g masła
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 3 ziarna ziela angielskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1186 kJ / 283.3 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 261.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45min
Gulasz z żołądków drobiowych
1h 40min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 Std. 35 Min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 Std. 25 Min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1h 30min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 Std. 40 Min
Bigos podhalański
1h 40min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4h 25min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4hod. 20min
Żeberka w kapuście
2h 10 min