
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wątróbek drobiowych pokrojonych na 7 cm kawałki
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 50 g oleju
- 150 g wody
- 80 g cebuli pokrojonej w piórka
- 100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 2 cm kawałki
- 60 g białego wina, półwytrawnego
- 20 g masła
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 3 ziarna ziela angielskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 283.3 kcal / 1186 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Sód
- 261.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Makaron ryżowy z kapustą i wołowiną
45 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min