Urządzenia i Akcesoria
Leczo z kiełbasą i ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
300 g kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
400 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
770 - 800 g krojonych pomidorów, z puszki (2 puszki)
-
100 g ryżu białego
-
150 - 200 g wody
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1231.8 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
1639.3 kJ /
391.5 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
43.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
40 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Kurczak w sosie paprykowym
1 godz.
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Fasolka po bretońsku na szybko
35 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Gulasz
45 min