Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g oleju
- 300 g kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 400 g papryki, różnokolorowej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 770 - 800 g krojonych pomidorów, z puszki (2 puszki)
- 100 g ryżu białego
- 150 - 200 g wody
- ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1639.3 kJ / 391.5 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1231.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż pomidorowy z szynką
40min
Fasolka po bretońsku na szybko
35min
Kurczak w sosie paprykowym
1h
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1h
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1h
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1h 20min
Gulasz wieprzowy
50min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1h 30min
Makaron w sosie bolońskim
40min
Gulasz
45min