Fasolka po bretońsku na szybko
TM6

Fasolka po bretońsku na szybko

3.8 (1.1K ocen)

Składniki

  • 10 g oleju
  • 300 g kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 400 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 500 - 550 g białej fasoli, z puszki, bez zalewy, opłukanej pod bieżącą wodą (2 puszki)
    lub 500 - 550 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, bez zalewy, opłukanej pod bieżącą wodą (2 puszki)
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego (opcjonalnie)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1380.5 kJ / 323.8 kcal
Białko
23.5 g
Węglowodany
15.5 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Błonnik
8.8 g
Sód
1158.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy