Fasolka po bretońsku na szybko

Fasolka po bretońsku na szybko

3.8 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g oleju
  • 300 g kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 400 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 500 - 550 g białej fasoli, z puszki bez zalewy, opłukanej pod bieżącą wodą (2 puszki)
    500 - 550 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, bez zalewy, opłukanej pod bieżącą wodą (2 puszki)
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego (opcjonalnie)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 323.8 kcal / 1380.5 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 15.5 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 1158.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...