
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa z makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
-
makaronu, suchego, krótkiego np. małe muszelki lub kolanka, o czasie gotowania 10 min200 - 260 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 - 200 g
-
pora pokrojonego w 1-2 cm plastry100 - 150 g
-
oleju40 g
-
warzyw, mieszanych np. marchewki, pietruszki, selera, dyni, cukinii, pokrojonych na kawałki600 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki300 g
-
wody2200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 - 4 łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony2
-
grzyby, suszone (opcjonalnie)4 - 6
-
kalafiora podzielonego na małe różyczki300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 - 250 g
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211.7 kcal /
886.2 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
28.6 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
691.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1 godz.
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1 godz.
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
35 min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 godz. 10 min
Zupa jarzynowa; Indyk w sosie z suszonych pomidorów z ziemniakami i brokułami
50 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze
1 godz. 20 min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 min
Zupa jarzynowa z fasolą i pęczakiem
15 godz. 10 min
Zupa ogórkowa
30 min