
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa z makaronem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji
Składniki
-
makaronu, suchego, krótkiego np. małe muszelki lub kolanka, o czasie gotowania 10 min200 - 260 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 - 200 g
-
pora pokrojonego w 1-2 cm plastry100 - 150 g
-
oleju40 g
-
warzyw, mieszanych np. marchewki, pietruszki, selera, dyni, cukinii, pokrojonych na kawałki600 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki300 g
-
wody2200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 - 4 łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony2
-
grzyby, suszone (opcjonalnie)4 - 6
-
kalafiora podzielonego na małe różyczki300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 - 250 g
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211.7 kcal /
886.2 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
28.6 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
691.4 mg