Zupa jarzynowa z makaronem

Zupa jarzynowa z makaronem

4.1 365 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 porcji

Składniki

  • makaronu, suchego, krótkiego np. małe muszelki lub kolanka, o czasie gotowania 10 min
    200 - 260 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 - 200 g
  • pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
    100 - 150 g
  • oleju
    40 g
  • warzyw, mieszanych np. marchewki, pietruszki, selera, dyni, cukinii, pokrojonych na kawałki
    600 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    300 g
  • wody
    2200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 - 4 łyżeczki
    2 - 4 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • liść laurowy, suszony
    2
  • grzyby, suszone (opcjonalnie)
    4 - 6
  • kalafiora podzielonego na małe różyczki
    300 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 - 250 g
  • koperek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 211.7 kcal / 886.2 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 28.6 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 691.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...