Urządzenia i Akcesoria
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
100 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
40 g masła
-
200 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
400 g piersi z kurczaka pokrojonej na 2 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
100 g jarmużu tylko liście, bez twardych części, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju (opcjonalnie) odsączonych, pokrojonych w paski
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
962.5 mg
Białko
35 g
Kalorie
1821.3 kJ /
435 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
43.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Risotto z jarmużem
50 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1 godz.
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 min
Pęczotto z indykiem, cukinią i suszonymi pomidorami
55 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min