Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem

Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem

4.2 883 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 40 g masła
  • 200 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 400 g piersi z kurczaka pokrojonej na 2 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g jarmużu tylko liście, bez twardych części, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 40 g suszonych pomidorów, w oleju (opcjonalnie) odsączonych, pokrojonych w paski
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 435 kcal / 1821.3 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 962.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...