Urządzenia i Akcesoria
Farfalle z łososiem i pesto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1500 g wody
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ cytryn ekologicznej, pokrojonej w 2 mm plastry
-
350 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
4 łyżki pesto z bazylii
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
447.8 mg
Białko
32 g
Kalorie
2716.2 kJ /
648.8 kcal
Tłuszcz
27.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min