
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ cytryny ekologicznej, pokrojonej w 2 mm plastry
- 350 g makaronu, suchego, typu farfalle
- 4 łyżki pesto z bazylii
- liście bazylii, świeże do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 648.8 kcal / 2716.2 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Węglowodany
- 71 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 447.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami
50 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min