Farfalle z łososiem i pesto

Farfalle z łososiem i pesto

4.3 409 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 1500 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ cytryny ekologicznej, pokrojonej w 2 mm plastry
  • 350 g makaronu, suchego, typu farfalle
  • 4 łyżki pesto z bazylii
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 648.8 kcal / 2716.2 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 27.3 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 447.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...