
Urządzenia i Akcesoria
Warzywa w tempurze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Sos
-
sosu sojowego50 g
-
mirinu15 g
-
koncentratu dashi, w proszku¼ płaskiej łyżeczki
-
wody2 łyżki
Warzywa w tempurze
-
ryżu50 g
-
olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
-
wody bardzo zimnej150 g
-
kostek lodu50 g
-
żółtko1
-
soli1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej100 g
-
proszku do pieczenia½ łyżeczki
-
cukinii (6 plastrów o grubości ok. 5 mm)45 g
-
bakłażana (6 półplastrów o grubości ok. 5 mm)75 g
-
zielonej papryki (6 pasków o grubości ok. 5 mm)30 g
-
czerwonej papryki (6 pasków o grubości ok. 5 mm)30 g
-
marchewki (6 pasków o grubości ok. 5 mm)50 g
-
cebuli (6 krążków o grubości ok. 5 mm)40 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach (6 sztuk)30 g
-
chińskiej białej rzodkwi (opcjonalnie) marynowanej, tartej, do podania100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201 kcal /
840 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
25.7 g
Błonnik
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Ryż do sushi
1 godz.
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Małże z bazyliowym sosem
35 min
Ciasto wonton
50 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Letnie rollsy z sosem z orzeszków ziemnych
1 godz.
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Pad thai
45 min