Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
50 g płatków owsianych, górskich
-
200 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
40 g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)40 g łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie suchych drożdży (7 g)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
500 g wody ciepłej (patrz wskazówka)
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
-
mak, do posypania bułekziarna sezamu, białego do posypania bułek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
352.5 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
800.1 kJ /
191.1 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min